<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024всі новини дня
Політика
Україна
01.06.2023 2390

МВС вирішило, що робити зі зброєю, яку роздали людям на початку війни

Міністерство внутрішніх справ завершило розробку законопроекту про декларування зброї, яку роздали громадянам на початку повномасштабної війни.

Про це повідомляють джерела ZN.UA у Міністерстві внутрішніх справ.

Цей законопроект буде внесено на розгляд уряду. У середині червня Кабінет міністрів України визначить своє ставлення до нього та, ймовірно, передасть на розгляд Верховної ради.

На законодавчому рівні пропонується створити можливість для цивільних осіб задекларувати вогнепальну зброю, яку було отримано або знайдено, а пізніше використовувалася для відбиття повномасштабної агресії Російської Федерації.

Процедура декларування буде спрощеною та безкоштовною. Така зброя є державною власністю, яка може перебувати у володінні та користуванні цивільних осіб на період воєнного стану. Упродовж 90 днів після його завершення зброя підлягає передачі до органів Національної поліції.

У разі встановлення причетності знайденої чи добровільно задекларованої вогнепальної зброї до скоєння кримінальних правопорушень її буде вилучено органами Національної поліції України.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВС вирішило, що робити зі зброєю, яку роздали людям на початку війни 5.00 5 1
Політика / Україна
01.06.2023 2390
Еще материалы раздела «Україна»