НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Політика
Світ
02.06.2023 374

Байден перетинає "червоні лінії" Путіна щодо війни в Україні: у WP пояснили причину

Рішучість Байдена полягає, зокрема, в невиконанні обіцянок Путіним щодо покарання.

efe91306723e50413144b9513d4eba50_02.06.23

Сполучені штати Америки продовжують надавати Україні озброєння. Зокрема, у президента Джо Байдена зростає бажання перетнути "червоні лінії". Пише ТСН. 

Про це пише Washіngton Post.

Як передає видання, від Кремля постійно лунають погрози щодо допомоги Вашингтона Києву.

"Адміністрація Байдена і надалі поповнює український арсенал зброї. Йдеться і про рішення президента США допомогти Україні з отриманням винищувачів F-16 – саме це є для Путіна новою "червоною лінією", котра може звести Штати та РФ у прямому конфлікті.

Зазначається, що рішучість Байдена полягає, зокрема, у невиконанні обіцянок Путіним щодо покарання Заходу через його військову допомогу Україні. Блеф очільника Кремля грає не на користь Росії.

"Росія стільки разів знецінювала свої червоні лінії, кажучи, що певні речі є неприйнятними, а потім нічого не робила, коли вони відбувалися. Проблема в тому, що ми не знаємо фактичної червоної лінії. Це в голові однієї людини, і це може змінюватися від дня до дня", – заявив експерт з питань Росії у Фонді Карнегі Максим Саморуков.

Також видання зауважує, що відсутність реакції з боку Росії вплинула на думку держсекретаря Ентоні Блінкена, який є ключовою довіреною особою Байдена.

Наразі країни "Великої сімки" ведуть переговори про гарантії безпеки для України після завершення війни з російськими агресорами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден перетинає "червоні лінії" Путіна щодо війни в Україні: у WP пояснили причину 5.00 5 2
Політика / Світ
02.06.2023 374
Еще материалы раздела «Світ»