НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Росія
02.06.2023 307

"Захищають від зрадників": росіяни масово пишуть доноси одне на одного через параною — WP

Найчастіший привід для звернень до поліції - випадки, на думку пильних громадян, "дискредитації" армії РФ або "поширення проукраїнської пропаганди".

ec619a2a4e4125ae2ede904cbea13a9a_02.06.23

У Росії сформувалася параноїдальна атмосфера, у якій люди масової пишуть доноси одне на одного. Кримінальні справи порушують на тих, хто виступає проти режиму глави Кремля Володимира Путіна та війни проти України. Пише ТСН. 

Про це пише видання The Washington Post.

Видання пише, що проблемою можуть стати не лише пости та повідомлення в соціальних мережах, а й навіть приватні розмови у громадських місцях. Все це може стати компроматом для силовиків та ФСБ.

За словами журналістів, у результаті політики Кремля в російському суспільстві та державі виявився лякаючий ефект. Так, стали часто з'являтися новини про арешти, судові розслідування, посилені коментарями пропагандистів на федеральних телеканалах і в Мережі.

Як розповів політичний аналітик Фонду Карнегі Андрій Колесников, у РФ проявляється одна з ознак тоталітаризму – хвиля доносів. Росіяни важають, що противників режиму необхідно переслідувати.

За словами Колесникова, кремлівський режим досі авторитарний, проте все більше набуває ознак тоталітаризму.

"Я впевнений, що він (Володимир Путін, — ред.) не повернеться до нормального життя. Він не божевільний у медичному сенсі, але він божевільний у політичному сенсі, як і будь-який диктатор", — сказав експерт.

За даними видання, потік доносів зробив небезпечними громадські місця. Серед них також шкільні класи. Особливо під час уроків " Розмови про важливе ", коли вчителі читають школярам лекції про війну, пропагують російський мілітаризм.

Соціальна антропологиня Олександра Архіпова розповіла, що більшість доносів пишуть так звані патріоти, які вважають, що таким чином захищають Росію від внутрішніх зрадників.

Нагадаємо, що в РФ директор школи написала донос через кіски дитини "в кольорах прапора України".

Також стало відомо, що у Росії жінку затримали за читання книжки українською мовою у літаку.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Захищають від зрадників": росіяни масово пишуть доноси одне на одного через параною — WP 5.00 5 2
Політика / Росія
02.06.2023 307
Еще материалы раздела «Росія»