НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Світ
02.06.2023 650

Закликають замінити Путіна: у Росії опозиція все частіше критикує главу Кремля - розвідка Британії

Пригожин розхитує політичні настрої в країні.

d07c5efb0f98313df68fd767f360f311_02.06.23

Російська так звана опозиція все частіше вдається до критики російського диктатора Путіна. Зокрема, риторика лунає від націонал-патріотів та ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина.

Про це Міністерство оборони Великої Британії повідомляє у Twitter. Пише ТСН. 

У зведенні зазначають, що 27 травня російський опозиційний політик Борис Надєждін виступив на російському каналі НТВ, де закликав до обрання нового президента 2024 року.

"За останні 15 місяців у Росії були введені обмеження свободи слова, небачені з радянських часів. Однак існує реальна ймовірність того, що нещодавня уїдлива риторика націоналістичних діячів, таких як власник групи "Вагнер" Євген Пригожин, спонукає опозиціонерів подолати табу", - зазначають у Міноборони Британії.

У розвідці пишуть, що Надєждін відкрито критикував війну від 24 лютого, але швидше за все це перший заклик до заміни Путіна на державному російському телебаченні з моменту її початку.

Тим часом очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин продовжує розхитувати режим Володимира Путіна, критикуючи бюрократичну машину в РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Закликають замінити Путіна: у Росії опозиція все частіше критикує главу Кремля - розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Світ
02.06.2023 650
Еще материалы раздела «Світ»