НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Європа
02.06.2023 322

Кілька країн погодилися передати свої системи Patriot Україні – Моравецький

Польский премʼєр зазначив, що дуже важливо щоб інші країни, у яких є ці системи, якнайшвидше поділилися ними з Україною.

8b59cae4a10fb4264521b3d3d468b33d_02.06.23

Президент України Володимир Зеленський обговорив з декількома європейськими премʼєр-міністрами питання постачання Україні нових систем ППО та навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Пише ТСН. 

Про це на пресконференції в Кишиневі заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, інформує на Інтерфакс-Україна.

"Ми склали розклад цих занять. Польща допоможе Україні навчати пілотів винищувачів F-16", - сказав Моравецький.

Польский премʼєр зазначив, що під час обговорення постачань систем протиповітряної оборони, він зазначив, що дуже важливо  "щоб інші країни, у яких є ці системи, якнайшвидше поділилися ними з Україною".

"Можу сказати, що ця зустріч була дуже конструктивною і позитивною. Я не хочу говорити тут від імені декількох прем'єр-міністрів. Але декілька прем'єр-міністрів, у яких є системи Patriot, пообіцяли швидке постачання цих систем. Дуже хороші протиракетні та зенітні комплекси для України", - сказав польський прем'єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь розповів, чому росіянам так важливо знищити систему Patriot в Україні.

Крім того, ми раніше інформували, що військовий експерт Олег Жданов прокоментував збиття американським ЗРК Patriot російської ракети "Кинджал", а також  викрив слабке місце так званої "суперзброї" диктатора Володимира Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кілька країн погодилися передати свої системи Patriot Україні – Моравецький 5.00 5 2
Політика / Європа
02.06.2023 322
Еще материалы раздела «Європа»