НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Світ
03.06.2023 851

Зеленський про військових РФ у Придністров'ї: Захочуть жити – підуть

Російські військовослужбовці, які базуються у невизнаному Придністров'ї, мають розуміти, що якщо хочуть жити, то мають залишити ці території.

gettyimages_1258355251_650x410_03.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію за підсумками саміту Європейської політичної спільноти у Молдові.

"Що робити з тими, хто там, на території? З військами? Ну, вони захочуть жити - підуть. Давайте не думати, таксі я їм замовляти не буду. Знайдеться шлях. Той, хто хоче жити, завжди знаходить вихід", - наголосив президент.

Він також заявив, що Україна не буде там нікого брати в полон, через те, що то територія Молдови.

Придністров'я

Росія підтримує невизнану державу та надає їй військову, економічну, політичну і дипломатичну підтримку. Також РФ утримує понад тисячу військових у Придністров’ї, що, на думку західних військових аналітиків, становить загрозу як для стабільності в Молдові, так і для безпеки в Україні на сході.

Прагнення Молдови вступити до ЄС

В червні 2022 року Єврорада надала Молдова статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Однак для фактичних переговорів щодо вступу до ЄС Молдова спочатку має виконати дев'ять рекомендацій Єврокомісії. Цільовими сферами є: правосуддя, боротьба з корупцією та організованою злочинністю, деолігархізація, реформа державного управління та державних послуг, управління державними фінансами, посилення ролі громадянського суспільства в процесах прийняття рішень та захисту прав людини.

При цьому у Європарламенті вважають, що країна може розпочати переговори про вступ до ЄС вже цього року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський про військових РФ у Придністров'ї: Захочуть жити – підуть 5.00 5 2
Політика / Світ
03.06.2023 851
Еще материалы раздела «Світ»