<
НОВИНИ ДНЯ: Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадянвсі новини дня
Політика
Європа
03.06.2023 322

Зеленський та Макрон зробили спільну заяву: про що йдеться

Президенти України і Франції підтвердили готовність розробити рамкові умови для початку підготовки українських пілотів бойових літаків, коли це буде доцільно для Повітряних сил ЗСУ.

307010616c07c9dd3246cb77e7addd8e_03.06.23

Президенти України Володимир Зеленський та президент Франції Емануель Макрон зустрілися у Кишиневі на полях другого саміту Європейської політичної спільноти та зробили спільну заяву. Пише ТСН. 

Про це йдеться на сайті Офісу президента 1 червня.

Президенти України та Франції підтвердили свою домовленість, досягнуту під час двосторонньої зустрічі в Парижі 14 травня 2023 року допомогти захистити населення України від російських ударів шляхом підтримки Францією спроможностей протиповітряної оборони України.

"Як було домовлено на 12-й зустрічі у форматі "Рамштайн" 25 травня 2023 року, ми підтвердили готовність розробити рамкові умови для початку підготовки українських пілотів бойових літаків, коли це буде доцільно для Повітряних сил Збройних Сил України", - йдеться у заяві.

З урахуванням паралельних консультацій зі США та іншими зацікавленими країнами Зеленський і Макрон доручили міністрам оборони України і Франції спільно працювати з метою розробки офіційного рішення щодо конкретних обсягів і механізму підготовки пілотів та технічного персоналу на основі запиту української сторони, яке буде ухвалене на наступній зустрічі у форматі "Рамштайн" усіма країнами – учасницями ініціативи з підготовки пілотів винищувальної авіації.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що російського диктатора Володимира Путіна, не можна буде відправити до суду Гааги, де його будуть судити за воєнні злочини, якщо він виявиться єдиною особою, з якою можна буде вести переговори про припинення війни в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський та Макрон зробили спільну заяву: про що йдеться 5.00 5 1
Політика / Європа
03.06.2023 322
Еще материалы раздела «Європа»