<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Політика
Світ
03.06.2023 403

Вірменія не є союзником Росії у війні проти України, - Пашинян

Вірменія не є союзником Росії у війні проти України. При цьому Єреван через війну відчуває "занепокоєння".

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Азатутюн".

"Про це ніколи не говорилося вголос, але я думаю, що це видно: у війні з Україною ми не союзник Росії. І наше почуття від цієї війни, від цього конфлікту - занепокоєння, тому що вона безпосередньо впливає на всі наші відносини", - заявив він.

Пашинян заявив, що Єреван вразливий, оскільки не є союзником ні Росії, ні України у війні.

"На Заході помічають, що ми союзник Росії, більше помічають саме це. А в Росії бачать, що ми їм не союзник у війні з Україною. І виходить, що ми нікому не союзник у цій ситуації, а отже, вразливі", - заявив він.

Прем'єр додав, що у Вірменії багато своїх турбот, щоб залучатися до вирішення чужих.

"Здається, що є спосіб лавірувати між усіма цими зіткненнями, але також правда в тому, що чим складнішою стає ситуація, тим більше звужується можливість лавірування. Ми лавіруємо не тому, що не маємо думки щодо ситуації, а тому, що в нас, на жаль, занадто багато турбот, що не дає нам змоги бути більш залученими у вирішення інших турбот", - зазначив Пашинян.

Нейтралітет Вірменії

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Єреван зайняв нейтральну позицію у війні. При цьому влада Вірменії висловлювала надію, що Київ і Москва зможуть врегулювати розбіжності. Однак Єреван заявляв про готовність приймати українських біженців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вірменія не є союзником Росії у війні проти України, - Пашинян 5.00 5 2
Політика / Світ
03.06.2023 403
Еще материалы раздела «Світ»