<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
02.06.2023 307

В Україні знижується ціна на цибулю

В Україні цього тижня спостерігається зниження цін на цибулю. Це пов'язане з тим, що у даному сегменті стали масові поставки ріпчастої цибулі нового врожаю з українських господарств.

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit

Вони наголосили, що у 2023 році сезон реалізації озимої цибулі в Україні стартував у середньому на 1,5 тижня раніше, ніж 2022 року. Так, на початку літа минулого року виробники південних областей України тільки почали пропонувати до реалізації перші дрібні партії цієї продукції.

Станом на 31 травня, відпускні ціни на ріпчасту цибулю сформувалися в діапазоні 40-46 грн/кг ($1,09-1,26/кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж тижнем раніше.

Експерти підкреслили, що торішньої продукції місцевого виробництва на сьогодні вже не залишилося.

«Здебільшого на ринку пропонується ріпчаста цибуля врожаю 2022 року імпортного виробництва. А ціни на імпортну торішню продукцію дещо вищі, при цьому якість часто залишає бажати кращого», – зазначили вони.

За словами аналітиків, з початку цього тижня більшість оптових компаній практично повністю переорієнтувалися на закупівлі ріпчастої цибулі нового врожаю з українських господарств.

Слід зазначити, що у 2022 році в аналогічний відпускні ціни на ріпчасту цибулю в Україні були в середньому в 1,6 раза нижчими, ніж зараз.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні знижується ціна на цибулю 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
02.06.2023 307
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»