<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
02.06.2023 352

Сенат США схвалив законопроєкт про підвищення ліміту держборгу

Сенат США схвалив законопроєкт про підвищення ліміту держборгу, що має дозволити економіці країни уникнути дефолту.

Про це повідомляє Bloomberg.

Раніше відповідний законопроєкт схвалила Палата представників. Тепер документ повинен підписати президент США Джо Байден, який після тривалих переговорів уклав угоду зі спікером Палати представників Кевіном Маккарті.

За законопроєкт проголосували 63 сенатори, 36 — виступили проти. Деякі сенатори висловлювали свої побоювання щодо окремих пунктів угоди, але були переконані, що їхні занепокоєння не варті того, аби ризикувати спричинити хаос, який може призвести до дефолту.

Компроміс, досягнутий з великими труднощами після тижнів закритих переговорів і публічних звинувачень, є рідкістю в поляризованому Вашингтоні.

Ухвалення закону Сенатом поклало край найбільшому за останні десять років протистоянню навколо боргових зобов'язань США. Але це відбулося за певну політичну ціну для Байдена і Маккарті, які потрапили під критику законодавців зі своїх партій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сенат США схвалив законопроєкт про підвищення ліміту держборгу 5.00 5 1
Політика / Україна
02.06.2023 352
Еще материалы раздела «Україна»