НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Україна
02.06.2023 344

США допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього" – Блінкен

США допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього" із сучасними повітряними силами, ППО, бронетехнікою та власним виробництвом боєприпасів.

Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен, пише Reuters.

Блінкен під час виступу у Фінляндії сказав, що Сполучені Штати допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього", яка включатиме "сучасні військово-повітряні сили, комплексну протиповітряну та протиракетну оборону, сучасні танки та бронетехніку, національний потенціал з виробництва боєприпасів, а також навчання та підтримку підтримки бойової готовності сил і техніки".

За його словами, зараз США та союзники разом з Україною формують консенсус щодо основних умов "справедливого та міцного миру" після закінчення війни з Росією.

Держсекретар США також заявив, що Вашингтон готовий "заохочувати ініціативи інших країн щодо припинення конфлікту" за умови, що вони підтримують Статут ООН та принципи суверенітету та територіальної цілісності України.

"Ми підтримаємо зусилля – чи то Бразилія, Китай чи будь-яка інша країна – якщо вони допоможуть знайти шлях до справедливого та міцного миру", – сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
США допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього" – Блінкен 5.00 5 1
Політика / Україна
02.06.2023 344
Еще материалы раздела «Україна»