<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
03.06.2023 435

Пашинян висловився про те, чи є Вірменія союзником Росії у війні

З його слів, Єреван зберігає нейтральну позицію.

49066e83bd667791adf05b8ecd440e38_03.06.23

Вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що війна в Україні безпосередньо впливає на відносини Єревана і Москви. Втім, Вірменія не є союзником країни-агресорки Росії.

Про це CNN primanews заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, пише "Радіо Азатутюн". Пише ТСН. 

З його слів, Єреван відчуває "занепокоєння" через військовий конфлікт України та Росії. Але разом з тим його країна продовжує зберігати нейтральну позицію.

"Про це ніколи не говорилося вголос, але я думаю, що це видно: у війні з Україною ми не союзник Росії. І наше почуття від цієї війни, від цього конфлікту – занепокоєння, тому що вона безпосередньо впливає на всі наші відносини", - висловився Пашинян.

Пашинян висловився, мовляв, Вірменія має багато власних турбот, а тому не має часу, аби вирішувати проблеми інших держав.

"На Заході помічають, що ми союзник Росії, більше помічають саме це. А в Росії бачать, що ми їм не союзник у війні з Україною. І виходить, що ми нікому не союзник у цій ситуації, а отже, вразливі", - переконує вірменський прем'єр.

Нагадаємо, Пашинян відмовилася приймати у себе в країні навчання Організації Договору про колективну безпеку, заплановане на 2023 рік. Мовляв, це є "недоцільним".

Оценка материала:

5.00 / 2
Пашинян висловився про те, чи є Вірменія союзником Росії у війні 5.00 5 2
Політика / Світ
03.06.2023 435
Еще материалы раздела «Світ»