НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Світ
03.06.2023 509

"Я втомився від цього": Зеленський обіцяє публічно боротись з країнами НАТО, які допомагають Росії

На європейському континенті є країни, які "хочуть чи не хочуть, але допомагають Росії обходити західні санкції".

c51e02870ed5c33ad3e7f9a5eae23410_03.06.23

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він втомився від дій країн НАТО, які допомагають Росії обходити західні санкції. Пише ТСН. 

Про це голова держави заявив під час зустрічі з президентом Естонії Аланом Карісом у Києві.

Він зазначив, що у всьому світі, зокрема на європейському континенті, є країни, які "хочуть чи не хочуть, але допомагають Росії обходити західні санкції".

"Чесно кажучи, я навіть трохи втомився в цій боротьбі. Я думаю, що я почну публічно боротися з тими, хто дає можливість обходити ці санкції", – сказав президент.

Зеленський заявив, що така підтримка Росії дозволяє виготовляти більше ракет, якими вона обстрілює Україну, і тим самим робить Київ та його союзників "бовдурами".

"Щоб ми всі виглядали адекватними, а не бовдурами, можна думати, як продукувати сотні ракет і як це складно зробити, а не давати можливість, щоб вони (росіяни – Ред.) обходили санкції, виробляючи балістичні ракети", – наголосив він.

Президент додав, що "коаліція Patriot" також входить до унеможливлення обходу санкцій, але не розповів подробиць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський розповів про нові санкції проти Росії та підприємств, які допомагають окупаційній армії у війні проти України.

Крім того, ми раніше інформували, що колишній міністр економіки Росії Андрій Нечаєв заявив, що після запровадження західних санкцій проти РФ ситуація в російській економіці стала дуже скрутною. За його словами, наразі РФ перебуває "в д*пі".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Я втомився від цього": Зеленський обіцяє публічно боротись з країнами НАТО, які допомагають Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
03.06.2023 509
Еще материалы раздела «Світ»