<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
03.06.2023 1158

Чи вдасться звільнити Крим 2023 року: прогноз від Воллеса

Він звернув увагу на те, що в росіян закінчується військове обладнання. Вони можуть відправляти на фронт десятки тисяч бійців, однак "начаклувати" танки і зброю – ні.

a64da6cca6e5e46d4704056a10f18b7f_03.06.23

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що ЗСУ можуть звільнити Крим вже 2023 року, адже в російських окупантів закінчується необхідне військове обладнання. Пише ТСН. 

Про це Воллес розповів у інтерв'ю для The Washington Post.

У матеріалі із посиланням на інформацію зі "злитих" у Мережу документів США вказано – представники американської розвідки допускали, що в межах майбутнього контрнаступу Україна досягне скромних успіхів у звільненні територій.

"Хоча американські офіційні особи стверджують, що від того часу ситуація покращилася, вони також припускають, що навіть відвоювання невеликих територій може вплинути на військові плани Росії", – вказано у статті.

Водночас очільник британського Міноборони має оптимістичніші погляди на сьогоднішні дії українських військ на полі бою. Воллес вважає реальною можливість того, що Сили оборони України успішно деокупують Крим вже 2023 року, адже в російських військ закінчується необхідне військове обладнання.

"Ми бачили на полі бою, що якщо вдарити по російських військах не в тому місці, вони фактично розваляться. Ви можете посилати молодих людей на смерть десятками тисяч, що вони й роблять (росіяни – ред.), але ви не можете начаклувати танки й системи озброєнь, які їм потрібні", – розповів міністр оборони Британії.

Нагадаємо, в середині травня в українській розвідці повідомили, що на півночі окупованого Криму росіяни готують ешелоновану оборону. Це свідчить про те, що загарбники розглядають відступ до певних рубежів.

Ще раніше екскомандувач армії США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес прогнозував, що Україна може перемогти у війні з Росією вже влітку 2023 року і задля цього найголовніше – звільнити Крим. Деокупували півострів до кінця літа вдасться, якщо партнери передадуть Україні далекобійну зброю та інше необхідне військове обладнання.

Оценка материала:

2.00 / 8
Чи вдасться звільнити Крим 2023 року: прогноз від Воллеса 2.00 5 8
Політика / Україна
03.06.2023 1158
Еще материалы раздела «Україна»