<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
04.06.2023 252

Директор ЦРУ таємно відвідав Китай — Financial Times

Метою його поїздки було налагодження відносин між країнами.

496da83b09c74f9d52d14bd164a4798c_04.06.23

Директор ЦРУ Білл Бернс таємно відвідав Китай у травні 2023 року. Пише ТСН. 

Про це інформує видання Financial Times.

Видання вказує на те, що у Вашингтоні стурбовані погіршенням відносин із Пекіном, тому директор ЦРУ їздив до Китаю.

Джерело повідомляє, що під час поїздки Бернс провів переговори із представниками китайської розвідки та офіційними особами.

Також президент США Джон Байден звернувся до Бернса з проханням виконати кілька делікатних питань як всередині країни, так і за кордоном. У листопаді 2021 року голова ЦРУ відвідав Москву, де закликав росіян не вторгатися до України та попередив про наслідки.

Крім того, Бернс намагався переконати Ненсі Пелосі не здійснювати поїздку на Тайвань.

Колишній високопоставлений чиновник Білого дому в Китаї Пол Генле заявив, що відправка Бернса до Китаю була обумовлена тим, що він користується авторитетом у демократів та республіканців, а також добре знайомий із китайським керівництвом.

"Вони знають його як надійного співрозмовника. Вони були б раді можливості непомітно поспілкуватися з ним за лаштунками. Вони сприймуть тиху, стриману зустріч із Бернсом як прекрасну можливість", — уточнив він.

Видання повідомляє, що США намагаються домовитися з Пекіном про візит держсекретаря Блінкена, однак Китай наразі відмовляється.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай продовжує найбільше розширення свого ядерного арсеналу, модернізуючи ядерне стримування з огляду на будь-які майбутні конфлікти зі Сполученими Штатами.

Крім того, ми раніше інформували, що спецпредставник Китаю Лі Хуей після поїздки до Москви заявив, що Україна та Росія на сьогодні "не зачинили двері переговорів".

Оценка материала:

5.00 / 1
Директор ЦРУ таємно відвідав Китай — Financial Times 5.00 5 1
Політика / Світ
04.06.2023 252
Еще материалы раздела «Світ»