НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Світ
04.06.2023 505

"Її ніхто не знає”: в білоруській опозиції розповіли, хто стане наступницею Лукашенка

Через проблеми зі здоров’ям білоруського диктатора з’явилося багато розмов про його ймовірних наступників.

3ddb1adf6b8d20b2a3b1347e17e74596_04.06.23

Наступницею самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка може стати спікерка верхньої палати Наталія Качанова. В Білорусі її ніхто не знає, і саме це дозволило їй стати головною кандидаткою на роль наступного “батьки”. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телеканалу FREEDOM розповіла прессекретарка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна.

За її словами, у Качанової “нема обличчя” і власних думок: “Ця людина — тінь Лукашенка. Справа в тому, що вона абсолютно безініціативна, безлика і неяскрава. Тому саме ці якості і дозволили їй бути обраною на роль наступниці”.

В Білорусі новоспечену кандидатку ніхто не знає, зауважила Красуліна: “Це людина-ніхто. Саме через це Лукашенко висуває людей, тому що вони йому нічим не загрожують і не можуть скласти конкуренцію”.

Опозиціонерка нагадала, що в Білорусі криза у зв’язку з тим, що народ вимагає вільних і чесних виборів, а їх немає: “Тому люди продовжують спротив. В цьому разі будь-який ставленик — хтось із Росії чи Качанова з Білорусі — не вирішує цю кризу”.

Народ вимагатиме нових і чесних виборів, жоден ставленик нічим не відрізнятиметься від Лукашенка для людей, наголосила Красуліна. “Без чесних виборів не вдасться усунути цей конфлікт”, — підсумувала вона.

Що відомо про стан Лукашенка

Олександр Лукашенко після параду 9 травня в Москві не з’явився на обіді президента РФ Володимира Путіна з лідерами інших держав. Як повідомили пропагандисти, самопроголошеному лідеру Білорусі стало погано і він залишив російську столицю.

Видання The Mirror припустило, що Лукашенка могли отруїти під час візиту до Москви на парад 9 травня.

Чутки про стан білоруського диктатора підігріло й те, що він не з'явився на святкуванні Дня Державного прапора, Державного герба і Державного гімну Білорусі 14 травня.

Проте вже 15 травня самопроголошений Олександр Лукашенко вперше за 6 днів з'явився на публіці. І заявив, що не збирається вмирати.

Білоруський опозиціонер Павло Латушко у своєму нещодавньому інтерв’ю заявив, що Російська Федерація вже передивилася варіант смерті Лукашенка і начебто готується до того, що його наступницею може стати спікерка верхньої палати Наталія Качанова.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Її ніхто не знає”: в білоруській опозиції розповіли, хто стане наступницею Лукашенка 5.00 5 2
Політика / Світ
04.06.2023 505
Еще материалы раздела «Світ»