<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Україна
04.06.2023 410

До контрнаступу готові: бійці штурмових бригад показали, чим дивуватимуть ворога

У строю чоловіки від 20 і до 53 років, усі в рівних умовах.

2e7396748372ea70318977d389247a10_04.06.23

На Харківщині проходять навчання добровольців “Гвардії наступу”. Вже другий місяць новобранці вдосконалюють медичну, тактичну та вогневу підготовку. Тренують їх військові штурмової бригади «Спартан», які торік відбивали Харків від росіян, йдеться в ТСН.

“Вся команда повинна була тримати над собою колоду, так як укріплення. Двоє перших носять боєприпаси. Потім кидають шину і доносять також патрони. Якщо перший не міг щось зробити - другий міг йому допомагати. Дуже важлива командна робота”, - пояснює командир.

У строю чоловіки від 20 і до 53 років, усі в рівних умовах. Військовий на псевдо "Давид" тут найстарший. Чоловік вступив до лав "Гвардії наступу" два місяці тому. “Мотивація у мене звичайна для нормальної людини. Вибачте, поранено мою дитину, дівчинці 26 років. Вже було призначено весілля і тут таке. Самі розумієте, хтось має за це відповісти”, - каже чоловік.

Його донька потрапила під мінометний обстріл у Харкові. За рік - декілька операцій і довготривала реабілітація. “Всі все розуміють, де вони знаходяться, що від них вимагають. Підготовлені, я вважаю, на 80%. Щодня проходять різні види занять, найголовніше - це тактична та бойова підготовка, щоб бійці розуміли, як їм, що їм робити з автоматом”, - кажуть інструктор.

На тренуванні з вогневої підготовки спершу до автоматизму відпрацьовують план дій у ближньому бою, а далі - стрільба по мішенях. “Їхня задача на сьогодні - максимально швидко ідентифікувати ціль та прийняти рішення, тобто уразити ціль. Ця вправа у нас в ближній бій, нас же менше і ми повинні бути більш підготовлені в цьому”, - каже інструктор “Алекс”.

Штурмовики бригади «Спартан» торік відбили наступ на Харків та зачистили регіон від ворога. Тепер набирають добровольців, з якими пліч-о-пліч звільнятимуть Донеччину та Луганщину. Половина новобранців без бойового досвіду, втім, є і ті, хто перевелися з інших бригад, аби взяти участь у контрнаступі та нарешті звільнити країну від ворога. “Захотілося більше зробити вкладу в визволення нашої землі, захисту наших територій. Треба уже закінчувати, треба щось робить. Ну, скільки ж можна, правда?”, - кажуть бійці.

Кожен з них, зізнаються бійці, поки цілить по мішенях, мріє про майбутнє, в якому можна буде жити без зброї у руках.

Оценка материала:

5.00 / 2
До контрнаступу готові: бійці штурмових бригад показали, чим дивуватимуть ворога 5.00 5 2
Політика / Україна
04.06.2023 410
Еще материалы раздела «Україна»