НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Політика
Світ
04.06.2023 318

Блінкен потролив російську армію: друга за силою в Україні

Російська армія наразі в значно гіршому стані, аніж була до повномаштабного вторгнення в Україну..

_blinken_gosudarstvennyy_sekretar_ssha__gettyimages_12_04.06.23

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його слова під час промови в Гельсінкі.

"Багато хто був переконаний, що армія Росії - друга у світі. І багато хто цьому вірив. Тепер ми бачимо, що вона друга… в Україні", - заявив Блінкен.

Держсекретар назвав війну Росії проти України "стратегічним провалом", який зменшив "військову, економічну та дипломатичну міць Росії та її вплив на роки вперед".

Він також відхилив заклики до припинення вогню, поки Росія контролює захоплені нею території на сході України.

"Це легітимізує захоплення території Росією. Це винагородить агресора і покарає жертву", - сказав він.

Допомога від США

Нагадаємо, що в середу, 31 травня, США оголосили черговий пакет військової допомоги для Україні. Загальна вартість оцінюється у 300 мільйонів доларів

В даному пакеті військової допомоги Україна отримає:

  • додаткові боєприпаси для систем ППО Patriot,
  • ракети AIM-7,
  • ЗРК Stinger,
  • ППО Avenger.

До того ж державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив сьогодні, що країни-члени НАТО планують виділити потужний пакет політичної та матеріальної допомоги Україні під час саміту, що пройде у Вільнюсі 11-12 липня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Блінкен потролив російську армію: друга за силою в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
04.06.2023 318
Еще материалы раздела «Світ»