<
НОВИНИ ДНЯ: Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвервсі новини дня
Політика
Світ
04.06.2023 333

Блінкен потролив російську армію: друга за силою в Україні

Російська армія наразі в значно гіршому стані, аніж була до повномаштабного вторгнення в Україну..

_blinken_gosudarstvennyy_sekretar_ssha__gettyimages_12_04.06.23

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його слова під час промови в Гельсінкі.

"Багато хто був переконаний, що армія Росії - друга у світі. І багато хто цьому вірив. Тепер ми бачимо, що вона друга… в Україні", - заявив Блінкен.

Держсекретар назвав війну Росії проти України "стратегічним провалом", який зменшив "військову, економічну та дипломатичну міць Росії та її вплив на роки вперед".

Він також відхилив заклики до припинення вогню, поки Росія контролює захоплені нею території на сході України.

"Це легітимізує захоплення території Росією. Це винагородить агресора і покарає жертву", - сказав він.

Допомога від США

Нагадаємо, що в середу, 31 травня, США оголосили черговий пакет військової допомоги для Україні. Загальна вартість оцінюється у 300 мільйонів доларів

В даному пакеті військової допомоги Україна отримає:

  • додаткові боєприпаси для систем ППО Patriot,
  • ракети AIM-7,
  • ЗРК Stinger,
  • ППО Avenger.

До того ж державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив сьогодні, що країни-члени НАТО планують виділити потужний пакет політичної та матеріальної допомоги Україні під час саміту, що пройде у Вільнюсі 11-12 липня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Блінкен потролив російську армію: друга за силою в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
04.06.2023 333
Еще материалы раздела «Світ»