НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Україна
03.06.2023 310

Кулеба закликав партнерів швидше вводити санкції проти виробників дронів і ракет у РФ

Україні доведеться просити пояснення у деяких країн, чому вони не хочуть застосовувати санкції проти російських компаній, які виробляють дрони і ракети, якими РФ обстрілює нашу державу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

Керівник МЗС повідомив, що Україна передала державам-партнерам перелік із 36 компаній військово-промислового комплексу РФ, які причетні до виробництва повітряних засобів ураження, та просила запровадити обмеження щодо них.

Однак, зі слів Кулеби, під санкції потрапила лише мала частина компаній. Не дивлячись на те, що Україна досі стикається із безперервними атаками дронів та ракет з боку Російської Федерації, а люди, ледь не щодня не можуть спати через повітряні тривоги.

"Нехай тоді колеги пояснюють публічно своїм громадянам, громадянам України, в чому проблема застосувати санкції проти російського заводу, який клепає ракети, якими вбивають українців? Цікаво буде почути, які бізнес-інтереси і політичні інтереси перебувають під загрозою від запровадження санкцій проти російських підприємств, які вироблять ракети і дрони" - зазначив голова МЗС.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кулеба закликав партнерів швидше вводити санкції проти виробників дронів і ракет у РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
03.06.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»