НОВИНИ ДНЯ: В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погода  Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WP  Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закуски  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Нафта дешевшає після невдалої спроби Ірану атакувати Ізраїль  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погодавсі новини дня
Політика
Світ
03.06.2023 344

Китай може відправити до Європи ще одну "миротворчу" делегацію

Китай може відправити до Європи ще одну "миротворчу" делегацію для переговорів щодо врегулювання війни між Росією та Україною.

Про це заявив спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей, пише Reuters.

Як відзначив Хуей, його поїздка до Європи, яка передбачала сприяння політичному врегулюванню війни, "може не призвести до якогось негайного результату".

"Ми відчули, що існує велика прірва між позиціями обох сторін. Змусити всі сторони сісти за стіл переговорів зараз все одно зіткнеться з великими труднощами... Китай готовий активно розглянути питання про направлення ще однієї делегації до відповідних країн для участі в діалозі щодо врегулювання "кризи" (війни, - ред.) в Україні",- відзначив спецпредставник Китаю.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України Пекін зайняв нібито нейтральну позицію. Китай не засудив російську агресію, але й офіційно не підтримав Кремль. Водночас він продовжує "рятувати" економіку країни-окупанта закупівлею енергоносіїв та експортом товарів, серед яких, наприклад, комп'ютерні мікросхеми та інша електроніка, які ворог може використовувати в військовій сфері.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай може відправити до Європи ще одну "миротворчу" делегацію 5.00 5 2
Політика / Світ
03.06.2023 344
Еще материалы раздела «Світ»