НОВИНИ ДНЯ: Атака Ірану на Ізраїль викликала хаос у світових авіаперевезеннях  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тиждень  Чим загрожує Україні зменшення граничного призовного віку — представник Інституту демографії  Перереєстрація авто в Україні: скільки коштує послуга  В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолодання  В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дроніввсі новини дня
Політика
Світ
03.06.2023 686

Глава Пентагону попередив про загрозу війни на Тайвані: буде руйнівною

США застерігають та попереджають, що війна за Тайвань була б руйнівною. Конфлікт може вплине на світову економіку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави Пентагону Ллойда Остіна на саміті Shangri-La Dialogue у Сингапурі.

"Весь світ зацікавлений у збереженні миру та стабільності в Тайванській протоці. Від цього залежить безпека комерційних судноплавних шляхів і глобальних ланцюгів поставок. І так само свобода навігації в усьому світі. Не помиляйтесь: конфлікт у Тайванській протоці був би руйнівним", - сказав Остін.

Міністр оборони США наголосив, що "конфлікт у Тайванській протоці вплине на світову економіку так, як ми не можемо уявити". Він наголосив, що США продовжать підтримувати партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Також під час свого виступу Остін розкритикував Китай за небажання вести діалог.

"Для відповідальних лідерів правильний час для розмови - це будь-коли. Правильний час для розмови - це кожен раз. І правильний час для розмови зараз. Діалог - це не нагорода. Це необхідність", - сказав глава Пентагону.

Варто зазначити, Китай перед самітом у Сінгапурі відхилив пропозицію США для зустрічі міністрів оборони та представників компаній.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава Пентагону попередив про загрозу війни на Тайвані: буде руйнівною 5.00 5 1
Політика / Світ
03.06.2023 686
Еще материалы раздела «Світ»