<
НОВИНИ ДНЯ: Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°всі новини дня
Політика
Росія
04.06.2023 2687

Російська армія не контролює Шебекіно: начальник штабу РДК розповів про ситуацію на Бєлгородщині

Російські добровольці, які воюють з режимом Путіна у РФ, надають допомогу мешканцям Бєлгородської області в евакуації із зони бойових дій.

95dadfad573bb68dfec14859c2004ffa_04.06.23

У Бєлгородській області збройні сили РФ нарощують спротив операції “Російського добровольчого корпусу”, який воює з путінським режимом у Росії. Як повідомив начальник штабу РДК Олександр з позивним “Фортуна”, російська армія не контролює районний центр Шебекіно. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ефірі національного телемарафону.

За його словами, операція російських добровольців триває в Шебекіно та передмістях цього райцентру Бєлгородської області.

“Інтенсивність опору наростає поступово. Ми цього й добиваємось, за великим рахунком. Наше завдання – витягнути резерви, які стоять, у тому числі з фронту”, - розповів “Фортуна”.

Він зауважив, що російська армія кидає в бій бронетехніку, застосовує авіацію, нарощуючи свої атаки. При цьому на території РФ російські солдати діють так само, як і в окупованих областях України, не зважаючи на цивільне населення.

“Російська армія собі не зраджує. Населення прикордонних територій їх абсолютно не турбує. На сьогоднішній день Шебекіно ними не контролюється. Люди масово виїжджають, їм дають коридор, але вони не забезпечують безпеку цих коридорів. Містом орудують мародери, відбувається хаос. Селища та села, які знаходяться безпосередньо на кордоні, обстрілюються за допомогою авіації та артилерії, бронетехніки армії ЗС РФ. Вони діють як завжди, жодних сюрпризів немає. На населення їм абсолютно начхати”, - розповів Олександр “Фортуна”.

Начальник штабу РДК зауважив, що мешканцям території Бєлгородської області, де зараз тривають бойові дії, добровольці готові посприяти з наданням притулку на більш безпечній українській території.

“Охочі можуть безпосередньо звернутися до бійців РДК або легіону [“Свобода Росії”]. Ми моніторимо офіційні канали та пабліки, можна нам написати, ми забезпечуватимемо перевезення людей. Поки така можливість зберігається, кількість людей велика. Якщо звертаються до нас, ми гарантуємо безпеку”, - запевнив Олександр “Фортуна”.

Нагадаємо, раніше легіон "Свобода Росії" опублікував відео, на якому показано, що над прикордонним містом Шебекіно Бєлгородської області РФ здіймається дим.

Оценка материала:

5.00 / 3
Російська армія не контролює Шебекіно: начальник штабу РДК розповів про ситуацію на Бєлгородщині 5.00 5 3
Політика / Росія
04.06.2023 2687
Еще материалы раздела «Росія»