НОВИНИ ДНЯ: Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березнявсі новини дня
Політика
Європа
04.06.2023 460

Скандальний ролик уряду Угорщини про війну в Україні: у МЗС відповіли офіційним демаршем

На YouTube-каналі уряду Угорщини було опубліковане відео із позначенням окупованого Криму поза межами території України.

5833936099b186e3ca954e44bbd2c4de_04.06.23

МЗС України повідомило про офіційний демарш українського дипломата перед угорською стороною через ролик про війну в Україні, який поширив уряд Угорщини. На цьому відео окупований Крим не є частиною України. Пише ТСН. 

Про це повідомили в суботу, 3 червня, у пресслужбі МЗС.

“Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”, - йдеться у повідомленні.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що Угорщина має припинити чинити провокації та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань в рамках членства в ООН, ЄС і НАТО.

“Підігрування агресивній політиці Росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці”, - наголосили в МЗС.

Тимчасовий повірений України в Угорщині, за дорученням українського зовнішньополітичного відомства, здійснив офіційний демарш перед угорською стороною.

Нагадаємо, на YouTube-каналі уряду Угорщини з’явилося відео, на якому Кримський півострів, анексований Росією у 2014 році, не є частиною України. При цьому ролик містить заклики до якнайшвидшого миру.

Оценка материала:

5.00 / 1
Скандальний ролик уряду Угорщини про війну в Україні: у МЗС відповіли офіційним демаршем 5.00 5 1
Політика / Європа
04.06.2023 460
Еще материалы раздела «Європа»