НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
05.06.2023 385

"Контрнаступ ЗСУ буде стрімким": американський генерал спрогнозував кульмінацію боїв

Петреус переконаний, що Росія понесе масштабні втрати у контрнаступі.

fba7b69baa3f4855b714f16aa3b60b4f_1_05.06.23

Контрнаступ українських військ буде стрімким, а його кульмінація може настати вже через 72-96 годин після початку, і Росія понесе масштабні втрати. Пише ТСН. 

Заяву про це зробив екскерівник Центрального командування США в 2008-2010 роках і колишній директор ЦРУ (2011-2012) генерал Девід Петреус, пише The Guardian.

Таку думку він висловив після нещодавньої зустрічі у Києві з президентом України Володимиром Зеленським.

"Я припускаю, що вони доб'ються загальновійськового ефекту, іншими словами, вони будуть успішно проводити загальновійськові операції", - зазначив він.

За словами Петреуса, у розпорядженні України достатньо інженерних військ.

"Вони проривають загородження і розміновують мінні поля, протиповітряну оборону, яка захищає їх від російських літаків, потужну броню від протитанкових ракет, засоби радіоелектронної боротьби, що глушать радіомережі росіян, а також артилерію і міномети", - додав він.

Тим часом український президент Володимир Зеленський заявив про готовність Збройних сил розпочати контрнаступ.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Контрнаступ ЗСУ буде стрімким": американський генерал спрогнозував кульмінацію боїв 5.00 5 1
Політика / Україна
05.06.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»