НОВИНИ ДНЯ: Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецептвсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.06.2023 491

США уникнули дефолту

Президент США Джо Байден підписав закон, який призупиняє дію стелі державного боргу США у розмірі 31,4 трлн доларів, запобігаючи першому в історії дефолту, до якого залишалося всього два дні.

Про це повідомляє Reuters.

Підписання закону, яке було закрите для преси, стало завершенням кризи, яка дошкуляла Вашингтону місяцями, змусила Байдена перервати міжнародну поїздку до Азії та загрожувала підштовхнути Сполучені Штати на межу безпрецедентної економічної кризи.

Палата представників і Сенат ухвалили закон цього тижня після того, як Байден і спікер Палати представників Кевін Маккарті досягли угоди після напружених переговорів.

Агентство додає, що міністерство фінансів попередило, що не зможе сплатити всі свої рахунки в понеділок, якщо Конгрес не прийме рішення до того часу.

Контрольована республіканцями Палата представників проголосувала 314 голосами за схвалення законопроекту, а контрольований демократами Сенат проголосував 63 голосами проти 36.

Оценка материала:

5.00 / 2
США уникнули дефолту 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
04.06.2023 491
Еще материалы раздела «Економіка»