НОВИНИ ДНЯ: Чи мають українці право проживати у Польщі після ануляції PESEL UKR: пояснення  Міноборони РФ змінило командувача ЧФ для захисту кораблів від ударів ЗСУ, - ISW  В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять дніввсі новини дня
Політика
Україна
05.06.2023 491

"Окупанти фактично опинилися у пастці": Череватий про ситуацію у Бахмуті

Росіяни не були готові до того, що українські військові побудують ешелоновану оборону.

f98a93efa51a23b2ec3291e85f087074_05.06.23

Російські окупанти втратили у Бахмуті понад 20 тисяч військових так і не досягнувши за 10 місяців поставленої цілі. Зокрема, росіяни провали план безперешкодно зайти у Слов'янськ та Краматорськ. Пише ТСН. 

Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає 24 Канал.

За словами Череватого, окупанти не були готові до того, що українські військові побудують ешелоновану оборону, застосовуючи всі новітні засоби. У такий спосіб вони фактично опинилися в пастці.

"Додався ще суб'єктивний фактор амбіцій Євгєнія Пригожина, який сказав, що він монополіст і покаже, як по-справжньому треба воювати", – додав він.

Крім того, Череватий додав, що кадрові зміни серед російського військового керівництва не зможе вибити з їхніх голів радянську ідеологію.

"Понад 20 тисяч лише летальних втрат. В Афганістані було 15 тисяч втрат за 10 років", – пояснив він.

Зазначимо, за словами експерта, у росіян немає шансів повністю захопити Бахмут, попри спроби просування, які щоразу закінчуються невдачами.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Окупанти фактично опинилися у пастці": Череватий про ситуацію у Бахмуті 5.00 5 2
Політика / Україна
05.06.2023 491
Еще материалы раздела «Україна»