НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Україна
05.06.2023 488

Може бути дійсно нокаут: на сайті президента з‘явилась петиція про відсторонення Віталія Кличка

На думку автора петиції, саме на КМВА покладені обов'язки по забезпеченню життєдіяльності міста та цивільного захисту населення.

dc89638dd3f61dff81d95c9cba01a275_05.06.23

На сайті президента з'явилася петиція про відсторонення від посади голови КМДА Віталія Кличка на період проведення досудового розслідування. Йдеться про трагедія біля зачиненого укриття у Деснянському районі. Тоді загинуло троє людей. Пише ТСН. 

Відповідну петицію опублікував 2 червня Дмитро Кравченко.

Автор ініціативи звертається до президента Володимира Зеленського. Агрументую своє прохання тим, що "1 червня весь народ України став свідком кричущої безвідповідальності ряду посадових осіб Київської міської державної адміністрації, яку очолює Кличко Віталій Володимирович".

"Так, за повідомленням в ЗМІ з посиланням на постраждалих і свідків події 01.06.2023 року громадяни України, в тому числі і дитина, намагалися потрапити на об'єкт цивільного захисту в м. Києві під час ракетної атаки. Однак, в силу безвідповідального ставлення до виконання своїх службових обов'язків адміністративної вертикалі КМДА, їх злочинної бездіяльності - здійснити свій намір захиститися від ураження вони не змогли і загинули на місці", - сказано у тексті.

На думку автора петиції, саме на КМВА покладені обов'язки по забезпеченню життєдіяльності міста та цивільного захисту населення.

"Прошу Вас відсторонити Голову КМДА Кличко Віталія Володимировича від виконання обов'язків Голови КМДА на період проведення досудового розлідування правоохоронними органами. На мою думку, подібний крок дозволить нівеліювати потенційний вплив винних чиновників на свідків події і забезпечить повне, неупереджене і об'єкивне розслідування", - підсумував Кравченко.

Станом на 4 червня є 1 397 голосів з 25 000 необхідних. Збір підписів триває 90 днів.

Трагедія біля зачиненого укриття у Києві

Нагадаємо, вночі 1 червня у Києві біля зачиненого укриття в поліклініці в Деснянському районі столиці загинуло троє людей: 9-річна дівчинка та її 34-річна мама, а також 33-річна жінка.  Після трагічного інциденту Комісія Київради ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів та почала перевірку усіх бомбосховищ.

Голосіївський районний суд столиці відправив під цілодобовий домашній арешт керівника поліклініки у Деснянському районі Києва, а також заступника директора поліклініки з технічної частини.

Оценка материала:

5.00 / 2
Може бути дійсно нокаут: на сайті президента з‘явилась петиція про відсторонення Віталія Кличка 5.00 5 2
Політика / Україна
05.06.2023 488
Еще материалы раздела «Україна»