НОВИНИ ДНЯ: Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристкивсі новини дня
Політика
Україна
04.06.2023 396

Україна сподівається на швидкий вступ до НАТО після перемоги

Київ розуміє, що під час війни вступити в НАТО не вийде, однак сподівається, що процес вступу після перемоги буде "дуже, дуже коротким".

Про це в інтерв'ю виданню Politico розповів заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

"Ми хотіли б отримати план, або дорожню карту, або список дій, які мають зробити обидві сторони — НАТО і Україна — для досягнення членства протягом дуже короткого періоду часу", - наголосив він.

Гаврилов визнає, що це буде неможливо, під час війни, однак додає, що "Україна повинна розуміти, що після її перемоги цей процес приєднання до блоку буде дуже, дуже коротким".

Він зазначив, що Україна вестиме переговори про "систему гарантій безпеки" з НАТО протягом перехідного періоду до членства.

На думку Гаврилова, такі гарантії мають включати зобов’язання країн НАТО допомогти Україні виграти війну; підтримка української економіки; продовження санкцій та інших форм тиску на Росію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна сподівається на швидкий вступ до НАТО після перемоги 5.00 5 1
Політика / Україна
04.06.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»