НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Політика
Світ
05.06.2023 1889

Російські добровольці відповіли, чи воювали громадяни Польщі на території Бєлгородщини

Росіяни прокоментували заяви про те, що поляки беруть участь у боях на території РФ.

468dc497ec270ccab7c38a93cbdf8d29_05.06.23

Російський добровольчий корпус, який спільно із легіоном "Свобода Росії", заходив на територію Бєлгородської області прокоментував заяву про те, що "участь у боях на території РФ брали польські добровольці". Вони спростували цю інформацію. Пише ТСН. 

Про це РДК написав написав на своєму телеграм-каналі.

Російські добровольці подякували полякам за участь у бойових діях на Оріхівському, Запорізькому та Бахмутському напрямку, проте спростували інформацію про те, що вони заходили на територію РФ.

"Що стосується бойових дій на території Російської Федерації, бійці ПДК забезпечують конвой полонених, військову та медичну логістику, але тільки в межах державного кордону України. Незважаючи на такі обмеження, ми все одно щиро дякуємо їм за неоціненний внесок у спільну справу і завжди включаємо їх у планування та ділимося з ними нашими трофеями", - йдеться у повідомленні.

Бої на території Бєлгородської області

У травні 2023 року російські добровольці із РДК та легіону "Свобода Росії" кілька разів заходили на територію Бєлгородської області РФ. Свої дії вони назвали звільненням Росії від путінського режиму.

У червні 2023 року росіяни знову зайшли на територію Бєлгородщини з української сторони. Зокрема, бійці "Російського добровольчого корпусу" та "Легіону Свобода Росії" у неділю, 4 червня, заявили про те, що вони заходять до передмістя Шебекіно у Бєлгородській області Росії.

Також росіяни звернулись до губернатора Бєлгородщини Гладкова з пропозицією особисто прийти до них та забрати полонених російських окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 3
Російські добровольці відповіли, чи воювали громадяни Польщі на території Бєлгородщини 5.00 5 3
Політика / Світ
05.06.2023 1889
Еще материалы раздела «Світ»