НОВИНИ ДНЯ: Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потеплієвсі новини дня
Політика
Україна
05.06.2023 573

Валерій Залужний в молодості і зараз: як змінився головнокомандувач ЗСУ

Пропонуємо подивитися, як з роками змінився військовий.

54c7e9853df90bcee7eaf7f3c1c78352_05.06.23

Головнокомандувач Збройних сил України, генерал Валерій Залужний - один із найвідоміших українських військових. Пише ТСН. 

За час повномасштабної війни він став народним героєм, а у ЗМІ його прозвали "залізним генералом".

Редакція сайту ТСН.ua пропонує дізнатися, як з роками змінювався Валерій Залужний, як він побудував кар'єру та що відомо про його особисте життя.

Дитинство, юність та освіта

Валерій Залужний народився 8 липня 1973 року на Житомирщині. Його сім'я – військовослужбовці, тож і він від дитинства мріяв стати військовим.

Спочатку майбутній військовий після школи закінчив Новоград-Волинський машинобудівний технікум, а потім, 1997 року, вступив до Одеського інституту Сухопутних військ, аби здійснювати дитячу мрію.

Військовий чимало навчався. Залужний закінчив Національну академію оборони України 2007 року, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського 2014 року, а 2020 року закінчив магістеріум Острозької академії. Що цікаво, із вишів Валерій Залужний випускався з відзнаками.

Кар'єра військового

Паралельно з навчанням Валерій Залужний будував успішну кар'єру військового. Він піднявся по службі від командира взводу до командира батальйону.

2007 року військовий отримав посаду першого заступника командира 24-ї окремої механізованої бригади в Яворові, а через два роки Залужний став командиром 51-ї окремої механізованої бригади.

2014 року військовий став заступником командира сектора "С", що формувався в Донецькій області. 2017 року Залужного призначили першим заступником командувача військ Оперативного командування "Захід", а 2018-го – першим заступником командувача Об'єднаних сил.

Головнокомандувачем Збройних сил України Валерій Залужний став 2021 року за указом президента Володимира Зеленського.

Особисте життя Валерія Залужного

Головнокомандувач ЗСУ одружений. Його дружину звати Олена, подружжя перебуває у шлюбі понад 20 років.

Також пара має двох доньок. Старша донька вже працює військовослужбовицею. Молодша не пішла стопами тата, тож навчається в медичному інституті.

Валерій Залужний під час повномасштабної війни

Під час повномасштабного російського вторгнення Валерій Залужний проявив ефективність в командуванні ЗСУ. Його дії детально аналізують світові та українські військові експерти.

2022 року Валерій Залужний увійшов до списку найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.

Українці теж позитивно оцінюють Валерія Залужного. Так, 2022 року соціологічна група "Рейтинг" провела опитування серед українців, за результатами якого Головнокомандувач ЗСУ посів десяте місце "Народного ТОПу".

Також Валерію Залужному присвятили пісні, зокрема музикант Oisho BTZ - "Залужний мутить двіж", а гурт "Енджі Крейда" – "Залужний".

Народна творчість проявляється і в мемах. Так, Валерій Залужний неодноразово ставав героєм жартів, як він виганяє окупантів з українських земель.

Оценка материала:

5.00 / 2
Валерій Залужний в молодості і зараз: як змінився головнокомандувач ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
05.06.2023 573
Еще материалы раздела «Україна»