НОВИНИ ДНЯ: У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloombergвсі новини дня
Політика
Україна
05.06.2023 993

Список складений: Ігнат розповів про пілотів, яких відправлять на навчання на F-16

В першій хвилі можуть бути кілька десятків пілотів, повідомив Ігнат.

3be7aaa9b49e5f4362635cf5ef0e8b7c_05.06.23

Відправка українських пілотів за кордон для навчання на сучасних винищувачах F-16 відбуватиметься у декілька хвиль. Список уже складений. Пріоритет віддається молодим льотчикам та тим, хто добре володіє англійською мовою. Пише ТСН. 

Про це розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарфону.

"Одномоментно ми не зможемо залучити велику кількість. Інтенсивність завдання ударів по ворогу доволі таки висока. Льотчики щодня б'ють окупатнів. Треба воювати тут, але треба й навчатись там. Тому на ротаційній основі будуть хвилями направлятись. В першій хвилі можуть бути кілька десятків пілотів. В першій хвилі будуть одні з кращих та найдосвідченіших пілотів. Пріоритет для тих, хто гарно володіє англійською мовою. Навчатись потрібно буде за кордоном, а там без мови важкувато буде", - пояснив він.

За словами Ігната, командувачем Повітряних сил генерал-лейтенантом Олещуком визначено список пілотів, які першими відправляться на навчання за кордон. Але він оновлюється, тому що пілоти можуть гинути.

"Хтось краще підготовлений, хтось гірше. Пріоритет йде на молодь, яка після повернення з навчання стане наставниками для своїх більш молодших колег. В кілька хвиль це буде зроблено. По мірі доставки нам авіатехніки теж будуть навчатися інженери і офіцери бойового управління", - додав речник ПС.

"Коаліції винищувачів" для України

Країни-партнери створили "коаліцію винищувачів". До неї наразі увійшли вісім країн: Велика Британія, Нідерланда, Польща, Данія, Швеція, Бельгія, Португалія і Франція. Але як підкресдюють в ОП, цей список держав розшириться.

Йдеться не лише про сучасні винищувачі F-16, а й про інші моделі бойових літаків. Наразі не відомо, які саме.

Оценка материала:

5.00 / 2
Список складений: Ігнат розповів про пілотів, яких відправлять на навчання на F-16 5.00 5 2
Політика / Україна
05.06.2023 993
Еще материалы раздела «Україна»