<
НОВИНИ ДНЯ: Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°всі новини дня
Політика
Світ
05.06.2023 374

Швеція виконала всі вимоги щодо вступу до НАТО, - Столтенберг

Швеція виконала всі вимоги для вступу в НАТО. Стокгольм може вступити до Північноатлантичного альянсу до саміту у Вільнюсі, який відбудеться в липні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Він заявив, що Туреччина має "легітимні запевнення в безпеці", оскільки жоден інший член НАТО не зазнав такої кількості терористичних атак.

"Швеція вжила значних конкретних заходів, щоб задовольнити побоювання Туреччини, зокрема внесла поправки до конституції, припинила дію ембарго на продаж зброї та посилила контртерористичне співробітництво", - заявив Столтенберг.

Він додав, що лише кілька днів тому у Швеції набуло чинності важливе антитерористичне законодавство.

"Отже, Швеція виконала свої зобов'язання", - заявив генсек.

Оценка материала:

5.00 / 1
Швеція виконала всі вимоги щодо вступу до НАТО, - Столтенберг 5.00 5 1
Політика / Світ
05.06.2023 374
Еще материалы раздела «Світ»