<
НОВИНИ ДНЯ: Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не станевсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.06.2023 284

НБУ спростував збір інформації про всі платежі українців

Інформація про те, що Національний банк України збиратиме дані про всі платежі українців, не відповідає дійсності. У листі НБУ від 1 червня, не йдеться про фізичних осіб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

Як зазначається в коментарі, запитувані дані не передбачають збору інформації, персональних даних фізичних осіб.

У НБУ повідомили, що НБУ з метою посилення нагляду з грудня 2022 року на періодичній основі отримує узагальнену інформацію від банків-еквайрів виключно щодо суб’єктів господарської діяльності, надавачів платіжних послуг - юридичних осіб, які користуються послугами банків з електронної комерції.

НБУ 1 червня надіслав банкам лист-нагадування № 25-0005/38228, мета якого - звернути увагу на необхідність своєчасного і коректного надання інформації згідно з вимогами, визначеними в попередніх листах.

"НБУ використовує зазначену інформацію виключно в наглядових цілях з метою посилення контролю за дотриманням банками вимог законодавства України", - йдеться в коментарі.

Так, аналіз такої узагальненої інформації дав змогу НБУ виявити проблематику використання послуг банків, у тому числі електронної комерції, з метою обслуговування тіньового ринку, зокрема обслуговування діяльності нелегального грального бізнесу, зазначили в НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ спростував збір інформації про всі платежі українців 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.06.2023 284
Еще материалы раздела «Економіка»