<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.06.2023 307

Єврокомісія хоче продовжити заборону на імпорт українського зерна до ЄС до вересня

Європейська комісія планує продовжила заборону країн Євросоюзу на імпорт продовольства з України до середини вересня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра сільського господарства Польщі Роберта Телуса та польське агентство PAP.

Телус повідомив, що отримав від Єврокомісії проєкт постанови про продовження заборони на імпорт українського продовольства до 15 вересня.

"Ми отримали від ЄС проєкт нової постанови про заборону імпорту 4 продуктів до 5 країн. Дата набрання чинності, передбачена проектом, - 15 вересня цього року. Це проєкт, але я сподіваюся, що він набуде чинності із завтрашнього дня", - написав він.

Водночас PAP повідомляє, що постанова вже набула чинності та замінила односторонні рішення про заборону імпорту, введені Польщею, Болгарією, Румунією, Словаччиною та Угорщиною.

При цьому пшеницю, кукурудзу, ріпак та соняшник можуть перевозити транзитом через території п'яти країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Єврокомісія хоче продовжити заборону на імпорт українського зерна до ЄС до вересня 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
05.06.2023 307
Еще материалы раздела «Економіка»