НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
06.06.2023 904

Російські війська "драпають": Пригожин закликав Герасимова та Шойгу приїхати на фронт і померти "героями"

Пригожин закликав підняти "з пістолетами армію, щоб уперед йшли".

212ed88daf4d1db914b9af94ccf87ba0_06.06.23

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські війська тікають з району села Берхівка в Бахмутському районі та закликав особисто прибути на фронт очільника Генштабу РФ Валерія Герасимова та міністра оборони Сергія Шойгу. Пише ТСН. 

Відповідна заява з’явилася в Телеграм-каналі Пригожина 5 червня.

Так, власник ПВК "Вагнер" в істериці заявив про начебто звільнення українськими військами частини села Берхівка в Бахмутському районі. Він також заявив про втечу звідти російськи військ.

"Коли ГШ і Шойгу перегруповувалися і ставали вздовж Берхівського водосховища, вони казали, що це для того, щоб захистити населений пункт Берхівка, тому що дуже вигідні позиції. Зараз частина населеного пункту Берхівка вже втрачена", – сказав Пригожин.

"Драпають" війська по-тихеньку. Сором! Шойгу, Герасимов, закликаю вас: приїжджайте на фронт! Підніміть з пістолетами армію, щоб уперед йшли! Давайте, ви зможете! А якщо не зможете, помрете героями", – закликав власник "Вагнера".

Нагадаємо, 4 червня Пригожин занив про втрату позицій, чим підтвердив інформацію від Міноборони України про певне просування українських військ на околицях Бахмута: "Є інформація, що там уже виставлені наглядові пости ЗСУ".

За день до цього Пригожин анонсував, що його найманці поїдуть з Бахмута воювати до Бєлгородської області РФ і не проситимуть дозволу в Міноборони.

Коментуючи ситуацію в Бахмуті 4 червня, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, ворог не був готовий до того, що українські війська побудують ешелоновану оборону, застосовуючи всі новітні засоби. Тож окупанти фактично опинилися в пастці.

Зауважимо, Пригожин напередодні також скаржився, що 17 травня його бойовиків під час відходу з Бахмута розстріляли кадрові російські військові, якій ще й замінували там дороги. Інцидент стався біля сіл Опитне та Озарянівка.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські війська "драпають": Пригожин закликав Герасимова та Шойгу приїхати на фронт і померти "героями" 5.00 5 2
Політика / Світ
06.06.2023 904
Еще материалы раздела «Світ»