<
НОВИНИ ДНЯ: Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°всі новини дня
Політика
Україна
06.06.2023 363

ЗСУ переходять до наступальних дій: у Міноборони розповіли про ситуацію на напрямках фронту

Маляр наголосила, що оборонна операція України триває від лютого 2022 року.

13c6aa53f5dfde9b3dafb0386a0c8984_06.06.23

Збройні сили України на деяких напрямках переходять до наступальних дій. Епіцентром тяжких боїв залишається Бахмутський напрямок, де Сили оборони мають успіх. Пише ТСН. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Маляр пояснила, що оборона України триває від 24 лютого 2022 року. Ці операції включають у себе також контрнаступальні дії.

"Зокрема, епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок. Там ми рухаємось доволі широким фронтом. Маємо успіх. Займаємо панівні висоти. Ворог в обороні, хоче утримати позиції. На півдні - ворог в обороні. Тривають бої місцевого значення", - зазначила вона.

Заступниця міністра оборони наголосила, що російські окупанти почали поширювати фейки про "масштабний контрнаступ" ЗСУ, щоб прикрити свої поразки на Бахмутському напрямку.

Проте наступальні дії ЗСУ все ж проводять на східному фронті. Окупанти чинять жорсткий опір та намагаються утримати зайняті рубежі.

Заяви про контрнаступ ЗСУ: що відомо

У Міноборони РФ заявили, що ЗСУ пішли в масштабний контрнаступ. "СтраткомЗСУ" після цього попередив українців про масштабну ІПСО РФ, оскільки на російських телеграм-каналах та соцмережах планується поширення недостовірної інформації про бойові дії ЗС України, зокрема про початок контрнаступу та великі втрати під час операції.

Також голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерал Марк Міллі заявив, що українські захисники добре підготувалися для проведення контрнаступу проти російських окупантів, проте ще "надто рано говорити про результати".

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ переходять до наступальних дій: у Міноборони розповіли про ситуацію на напрямках фронту 5.00 5 2
Політика / Україна
06.06.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»