НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.06.2023 613

Тепло повертається: синоптик дав прогноз погоди на тиждень

З 5 по 11 червня погода поступово покращиться.

Перші вихідні червня принесли стрімке похолодання майже на всю територію країни. За прогнозом кандидата географічних наук, синоптика Ігоря Кібальчича, повітряна маса скандинавського походження поширилася на всю Україну і буде визначати погоду у першій половині нового тижня. Тому температурний режим залишиться нижчим за норму, особливо в нічні години. А ось вдень на тлі малохмарного неба відзначатимуться цілком комфортні показники, характерні для початку літа. Пише zn.ua.

З другої половини тижня температура повернеться до норми. Дощі з грозами очікуються переважно у західних та північних областях, а наприкінці тижня поширяться на більшу частину України.

Вівторок, 6 червня

Місцями у західних областях вдень очікується невеликий дощ, на решті країни без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 °С, на сході +5…+10 °С; вдень +21...+26 °С.

Середа, 7 червня

У західних областях, вдень також на Київщині пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. На решті території України без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +22…+27 °С, у західних областях +16…+21 °С.

Четвер, 8 червня

Утримається нестійка та дощова погода з грозами у західних областях. На решті території України мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +11...+16 °С, вдень +23...+28 °С.

П'ятниця, 9 червня

В Україні без істотних опадів, лише на крайній півночі країни, а також у західних областях пройдуть грозові дощі, місцями з градом та шквалистим посиленням вітру. Температура повітря вночі становитиме +12…+17 °С, вдень +23…+28 °С, на півдні до +30 °С.

Субота, 10 червня

У більшості областей України погода зіпсується: пройдуть помірні, у Криму значні дощі. Місцями грози та шквали, 15 – 20 м/с. Вітер північно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +13...+18 °С, вдень +23...+28 °С.

Неділя, 11 червня

Очікується нестійка погода з дощами та грозами у західних, південно-східних областях та Криму. У решті регіонів без істотних опадів. Температура дещо знизиться. Вітер північно-східний, 7 - 12 м/с, місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, вдень +18...+23 °С.

Останні три роки на планеті домінувала холодна течія Ла-Нінья, але зараз фахівці спостерігають зміни і чекають на розвиток теплої течії Ель-Ніньйо. Нагадаємо, яким буде літо 2023 за прогнозами синоптиків та чи чекати українцям на спекотні дні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тепло повертається: синоптик дав прогноз погоди на тиждень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.06.2023 613
Еще материалы раздела «Суспільство»