НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Україна
06.06.2023 303

"Якщо будуть звернення": ГУР – про створення гумкоридорів для жителів Бєлгородщини

Представник ГУР Андрій Юсов вважає, що події на Бєлгородщині лише набирають обертів.

4fad48e8bdc21000f4aaf45da3d52883_06.06.23

Україна може розглянути звернення жителів Бєлгородської області РФ про захист чи гуманітраний коридор, якщо такі будуть. Пише ТСН. 

Про це заявив представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов в ефірі загальнонаціонального марафону.

"На Бєлгородщині продовжуються активні бойові дії і масові заворушення. Частина громадян РФ зі зброєю в руках повстала проти диктатури режиму Путіна. Бої там тривають, бої інтенсивні. Наразі конкретно коментувати зараз важко, але декілька населених пунктів окупаційна російська влада залишила без контролю. Вона намагається утримати лише вогневий контроль над цими пунктами – а це означає, що окупанти завдають ударів з артилерії, з РСЗВ по власних об'єтках цивільної інфраструктури і місцевих мешканцях", – каже Юсов.

За його словами, значна частина місцевого населення підтримує дії добровольців РДК і легіону "Свобода Росії".

"Наскільки відомо, зростає підтримка серед місцевого населення і це стосується як людей, які готові зі зброєю в руках боротися проти Путіна, так і місцевих мешканців, які просять про захист у повстанців. І я переконаний, що якщо відповідні звернення будуть надходити до України, то Україна у належному порядку буде їх розглядати", – розповів представник ГУР.

Юсов вважає, що події на Бєлгородщині лише набирають обертів.

"Ми повинні розглядати не лише події на Бєлгородщині. В цілому РФ сьогодні – це неспроможна держава, всередині якої є багато конфліктів. Центральна влада неадекватна і події на Бєлгородщині абсолютно це демонструють. Всі боєздатні підрозділи Кремль кинув на окуповані території України. А на території самої РФ – безлад, хаос і анархія. Це означає, що подібні конфлікти можуть виникнути у будь-яких куточках РФ, в тому числі і в столичному регіоні", – пояснив представник розвідки.

Раніше у ГУР заявили, що Росію очікують внутрішні конфлікти або військове протистояння.

Нагадаємо, що В РФ визнали, що не контролюють Нову Таволжанку на Бєлгородщині. Також у Новій Таволжанці російськими добровольцями було вбито старшого оперативного угруповання Бєлгород полковника Андрія Стесєва.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Якщо будуть звернення": ГУР – про створення гумкоридорів для жителів Бєлгородщини 5.00 5 1
Політика / Україна
06.06.2023 303
Еще материалы раздела «Україна»