<
НОВИНИ ДНЯ: Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні всі новини дня
Політика
Україна
06.06.2023 1706

Скільки ракет залишилось у Росії: нові дані

Власних запасів та темпів російського виробництва ракет точно недостатньо, щоби підтримувати травневу інтенсивність обстрілів досить довго. Однак їх вдосталь, щоби продовжувати такі атаки ще деякий час.

_3_foto_ros_zmi__1__650x410_06.06.23

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна Арсенал терору. Чому Росія активізувала обстріли і скільки в неї залишилось ракет.

Згідно з даними, які надали інформовані джерела РБК-Україна у військових колах, станом на 3 червня у росіян залишалось у запасах:

  • 150 ракет "Калібр";
  • приблизно 90 одиниць Х-101 / Х-555;
  • приблизно 140 балістичних "Іскандер-М";
  • 45 крилатих ракет "Іскандер-К";
  • близько 80 одиниць "Кинджал";
  • орієнтовно 180 ракет Х-22.

Зараз Москва вистрілює явно більше ракет, ніж виробляє. Що стосується запасів "Шахедів", то станом на 4 червня агресор уже випустив 1377 іранських ударних БПЛА з 1750, передбачених контрактом.

Що із запасами у ворога було раніше

Як раніше підрахувало РБК-Україна, ракетні запаси у Російської Федерації на березень 2023-го оцінювалися приблизно у 146 одиниць Х-101, Х-555 і "Калібрів", близько 49 гіперзвукових аеробалістичних "Кинжалів" і до сотні балістичних "Іскандер-М".

Росія посилила атаки

Зазначимо, що травень видався масованими атаками росіян по мирних містах України після того, як агресор вичікував деяку "паузу". Майже не щодня окупанти били дронами і ракетами. Особливо ворог націлювався на Київ, де лише за минулий місяць нарахували близько 17 обстрілів.

Зазвичай росіяни вдавалися до нічних масованих ударів, а наприкінці додали балістику. Як вважають у військово-політичному керівництві України, таким чином противник хоче залякати українців. Також він полює на комплекси Patriot і намагається атаками зірвати контрнаступ ЗСУ.

Оценка материала:

4.00 / 4
Скільки ракет залишилось у Росії: нові дані 4.00 5 4
Політика / Україна
06.06.2023 1706
Еще материалы раздела «Україна»