НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Світ
06.06.2023 435

Як закінчиться війна Росії проти України: журналіст WP розповів про бачення США

Журналіст вважає, що інтереси України та США нетотожні.

85056874f2ee14a25afa4e2b36010f38_06.06.23

Відомий журналіст The Washington Post Девід Ігнатіус розповів, що президент США Джо Байден ймовірно вважає, що війна Росії проти України повинна закінчитися переговорами. Проте там вважають, що Україна має повернути свої території.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.

"Я вважаю, президент Байден продовжує вірити, що війна повинна закінчитися і закінчиться переговорами. Що завершення на полі бою рішучою перемогою чи беззастережною капітуляцією тієї чи іншої сторони не буде. Друга світова війна закінчилася так - Німеччина беззастережно капітулювала, Японія беззастережно капітулювала. Я не думаю, що багато хто вірить, що Росія під керівництвом Володимира Путіна беззастережно складе зброю. Натомість будуть якісь переговори. І за Україною залишиться право вирішувати, який мир буде для неї справедливим. Російська агресія не повинна бути винагороджена", - вважає американський журналіст.

Девід Ігнатіус наголосив, що найважливіше зараз є те, чи зможе Україна відкинути окупантів з усіх територій. Тоді Росія може перелякатися та погодитися на переговори.

"Щодо цього в адміністрації є чіткі переконання. Чи вся територія, яка належить Україні, відновиться одразу після закінчення війни, чи буде процес, який вестиме до цього відновлення, - одне з питань, яке, на мою думку, тихо обговорюється. Я говорив про це з українськими чиновниками. Я спілкувався з американськими офіційними особами. Ми це ще побачимо. Найважливіша річ, про яку ми з вами зараз говоримо, - це здатність України відкинути росіян, прорвати фронт, щоб сказати росіянам - ви не можете перемогти. А ми можемо взяти Крим, ми зайдемо настільки далеко, що Крим буде в зоні ризику. І в той момент, коли Росія насправді злякається того, що може статися далі, можливо, і настане момент для переговорів. Побачимо", - сказав журналіст The Washington Post.

Девід Ігнатіус вважає, що інтереси України та США нетотожні.

"Між Сполученими Штатами та Україною прекрасне партнерство, але інтереси України та інтереси Сполучених Штатів не тотожні. Найближчими місяцями ми побачимо, наскільки великі ці відмінності. Президент Зеленський у своєму мирному плані говорить про відновлення всієї території", - сказав він.

Журналіст наголосив, що США взяли на себе політичні зобов’язання повернути Україні окуповані території, проте невідомо, як це відбудеться.

"Це також і офіційна позиція США - ми ніколи не визнавали анексію Росією Криму чи її вторгнення на Донбас і взяли на себе політичні зобов’язання повернути цю територію Україні. Коли це відбудеться? В який спосіб? Чи станеться це з проривом українських військ через Донбас до кордону з Росією? Можливо. Чи це станеться з просуванням українських військ через Крим до Севастополя? Можливо. А, можливо, й ні, можливо, є альтернативна формула. Побачимо", - сказав він.

Нагадаємо, відомий журналіст The Washington Post Девід Ігнатіус розповів, як у США ухвалюють рішення щодо допомоги Україні у війні проти російських окупантів. Він наголосив, що президент Байден користується чотирма принципами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як закінчиться війна Росії проти України: журналіст WP розповів про бачення США 5.00 5 2
Політика / Світ
06.06.2023 435
Еще материалы раздела «Світ»