<
НОВИНИ ДНЯ: Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 дніввсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2023 356

Австралія готова передати Україні кілька десятків списаних бомбардувальників — ЗМІ

До України можуть прибути 41 винищувач-бомбардувальник від Австралії.

97c337112fd1398e1f2bebbbee3f6c81_07.06.23

Австралія, США та Україна обговорюють можливість передавання Україні винищувачів F/A-18 Hornets. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The Australian Financial Review.

Королівські ВПС Австралії планували утилізувати 41 винищувач F/A-18 Hornets. Їх збиралися або продати для використання з навчальною метою, або взагалі знищити.

Тепер їх можуть передати Україні, однак невідомо, чи всі ці літаки ще придатні до експлуатації. Видання припускає, що деякі з повітряних суден годяться лише для розбору деталей.

Зазначається, що головною умовою передавання є використання винищувачів виключно у повітряному просторі України.

Слід зазначити, що F/A 18-Hornet – це американський палубний винищувач-бомбардувальник та штурмовик, який був розроблений у 1970-х роках. Наразі він знятий з виробництва, проте досі перебуває на озброєнні США, Канади, Австралії, Іспанії, Швейцарії, Фінляндії, Кувейту та Малайзії.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомляв, що до так званої "коаліції винищувачів" для України наразі увійшли вісім країн. Тепер йдеться не лише про F-16, а й про інші моделі сучасних бойових літаків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Австралія готова передати Україні кілька десятків списаних бомбардувальників — ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Україна
07.06.2023 356
Еще материалы раздела «Україна»