<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2023 522

ЗСУ просуваються вперед на кількох напрямках: в ISW повідомили деталі

Напередодні ЗСУ здійснили обмежене просування на північ і південний захід від Бахмута.

dc79d0d4831b7aede4ea6f78616c29b6_07.06.23

Збройні сили України досягли успіхів під час контратак на півдні України та на Донбасі. Зокрема, українські оборонці значно просунулися на Бахмутському напрямку. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики Інституту наголошують, що напередодні українські Сили оборони здійснили обмежене просування на північ і південний захід від Бахмута. З посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр ISW повідомляє, що ЗМУ ведуть наступальні операції на східному фронті в районі Бахмута і просунулися на 200-1600 метрів у напрямку Оріхово-Василівка, а також від 100 до 700 метрів біля Іванівського та Кліщіївки. Просування від 300 метрів до одного кілометра в напрямку Залізнянського та Богданівки підтвердив речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий.

Крім того, український Генштаб наголошує, що російські війська безуспішно атакували українські позиції поблизу Невельського та Мар’їнки. Своєю чергою, російські джерела стверджували, що українські сили здійснили наземні атаки поблизу Опитного та Водяного.

Тим часом власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що українські війська захопили невизначену частину Берхівки. Олігарх також розкритикував російське військове командування за попередній відхід російських військ з Берхівського водосховища.

Аналітики також повідомили, що один російський блогер заявляв, що ЗСУ здійснили наземні атаки поблизу Первомайського.  Також у російському Міноборони повідомили, що підрозділи чеченського спецназу "Ахмат" продовжили наступальні дії поблизу Мар'їнки.

В ISW додають, що українські сили продовжили контрнаступальні дії в західній частині Донецької та східній Запорізької областей і досягли обмежених тактичних успіхів, протягом минулої доби, 5 червня. Крім того, геолокаційні кадри за 4 і 5 червня показують, що ЗСУ ймовірно, просунулися на південний захід від Великої Новосілки та в межах 1,5 км на північний захід від Сторожевого.

"Російські блогери стверджували, що українські війська форсували річку Шайтанку та вели штурм біля Новодонецького. Росіяни повідомляли, що українські сили витіснили їх з Новодонецького. Командир російського добровольчого батальйону "Восток" Олександр Ходаковський, який, як повідомляється, командує силами поблизу Новодонецького, підтвердив, що українські сили зберігають присутність у населеному пункті", - додають американські аналітики.

Як повідомлялося, Збройні сили України на деяких напрямках переходять до наступальних дій. Епіцентром тяжких боїв залишається Бахмутський напрямок, де Сили оборони мають успіх.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ просуваються вперед на кількох напрямках: в ISW повідомили деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
07.06.2023 522
Еще материалы раздела «Україна»