НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
06.06.2023 322

Якими будуть ціни на м'ясо у червні

Через військове вторгнення РФ, в Україні зростають ціни на продукти. Так, у червні збережеться тенденція коливання роздрібних цін на основні види м’яса.

Про це «24 каналу» розповіла провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Наталія Копитець.

Вона зазначила, що з початку січня по кінець травня 2023 року відмічається здорожчання основних видів м’яса.

«Йдеться про яловичину, свинину та курятину. Однак виняток становили яловичина гуляш та сало солене, які за цей період здешевшали на 1,2% і 2,7% відповідно», – наголосила експертка.

Так, за п’ять місяців 2023 року курятина (філе, стегна та гомілки) подорожчали на 7,4–15,2%.

Також зросла роздрібна ціна на свинину (лопатка, ребра, грудинка, підчеревина) на 5,2-14,6%. Найбільше подорожчав ошийок – на 22,5%.

Через російську агресію чимало земель в Україні перетворилися на недоступні або непридатні для використання. Внаслідок чого, за даними Мінагрополітики, у 2022 році прямі збитки й непрямі втрати в сільському господарстві сумарно перевищили 40 млрд дол. Та, попри все, аграрії знайшли шляхи виходу. Один із них – релокація, завдяки якій агропродукцію вирощують в інших кліматичних зонах і задовольняють нею споживачів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якими будуть ціни на м'ясо у червні 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
06.06.2023 322
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»