НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
06.06.2023 1129

Уряд спростив оформлення і відновлення паспортів

Уряд ухвалив постанову, згідно з якою Державна міграційна служба і дипломатичні установи зможуть отримувати витяги з Держреєстру актів цивільного стану громадян, що значно спростить процедуру оформлення паспортних документів для громадян.

Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі.

“Відповідну постанову сьогодні схвалено на засіданні уряду. Напрацювання та супроводження цього документа здійснювалось у межах роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян України з ТОТ через територію третіх країн в Україну”, - ідеться у повідомленні.

Державна міграційна служба, її територіальні органи (підрозділи), закордонні дипломатичні установи матимуть безпосередній доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу з реєстру.

Прийнята новація дозволить швидше відновити паспортні документи.

Також це оптимізує роботу державних органів, адже істотно скоротиться час обробки запитів на отримання паспортів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд спростив оформлення і відновлення паспортів 5.00 5 1
Політика / Україна
06.06.2023 1129
Еще материалы раздела «Україна»