НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
06.06.2023 491

Підрив Каховської ГЕС: у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн машинного мастила

Є ризик подальшого витоку ще понад 300 тонн.

fb1e3b810efedef047278fee2fd7d2d6_06.06.23

Через підрив Каховської ГЕС у річку Дніпро потрапили щонайменше 150 тонн машинного мастила і може потрапити ще понад 300 тонн, а в зоні підтоплення опинилося 80 населених пунктів.

Про це йдеться на сайті президента. Пише ТСН. 

Зазначається, інформацію про це повідомили президенту України Володимиру Зеленському під час екстреного засідання Ради національної безпеки й оборони щодо ситуації на Каховській ГЕС.

"Членам РНБО розповіли, що близько 02:50 ночі у вівторок ворог здійснив внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС, про це негайно поінформували всі надзвичайні служби та військових. Крім того, у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн машинного мастила, є ризик подальшого витоку ще понад 300 тонн.

Попри це, персонал продовжує тримати ситуацію під контролем і "має інструменти на випадок будь-якого розвитку подій", запевнили членів РНБО.

Відомо, що доповідали на засіданні Радбезу міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота, перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький, президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

Наразі відомо, що під підтопленням опинилося 80 населених пунктів. Жертв серед цивільного населення та військових не зафіксовано.

Нагадаємо, підрив росіянами Каховської ГЕС становить величезну загрозу для екології півдня України та тимчасово окупованого Криму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Підрив Каховської ГЕС: у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн машинного мастила 5.00 5 2
Політика / Україна
06.06.2023 491
Еще материалы раздела «Україна»