<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2023 399

Навіщо росіяни підірвали Каховську ГЕС: військовий експерт Олег Жданов пояснив

Жданов озвучив кілька версій.

1dd670de4d21366335ca47d4df69d032_07.06.23

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що росіяни могли підірвати Каховську ГЕС, оскільки розуміють, що не зможуть стримати лінію фронту.

У коментарі сайту ТСН.ua він пояснив, що має на увазі річку Дніпро.

“І щоб унеможливити наше форсування Дніпра, вони зробили зону суцільного затоплення, як би себе трошки убезпечили. А з іншого боку можна припустити, що це паніка в російському командуванні, і вони просто руйнують перед тим як піти”, – сказав військовий експерт.

Жданов нагадав, що окупанти неодноразово говорили, що після них залишиться пустеля, якщо вони підуть.

“Значить це або руйнація за принципом “ми уходимо, після нас хоть потоп”. Або я ще не виключаю людський фактор, якийсь несанкціонований підрив. В плані того, що ми знаємо, що з минулого літа ще дамба була замінована. Були повідомлення, що цілий вагон вибухівки вони привезли і поклали в цю дамбу. Ми тоді це обговорювали – вірити чи не вірити, що дамба замінована”, – додав Жданов.

Нагадаємо, у ніч проти 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. На Херсонщині розпочалася евакуація населення, а президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО. ТСН.ua зібрав усе, що відомо про підрив Каховської ГЕС та наслідки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Навіщо росіяни підірвали Каховську ГЕС: військовий експерт Олег Жданов пояснив 5.00 5 1
Політика / Україна
07.06.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»