НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Світ
07.06.2023 403

РДК та "Свобода Росії" можуть досягти значних результатів у Бєлгородській області РФ: експерт пояснив чому

Російські добровольці навіть без танків і тяжкої зброї контролюють десятки кілометрів російського кордону.

2824feb9c6f7d7ccdcbb368e3b4d10ae_07.06.23

Бійці "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" можуть досягти великих успіхів під час своїх рейдів прикордонними територіями Курської, Брянської та Бєлгородської областей РФ. Пише ТСН. 

Таку думку висловив військовий експерт Олександр Коваленко в ефірі телемарафону.

За його словами, російська армія змогла назбирати для охорони кордонів цих трьох регіонів лише близько 17 тисяч військових. Це більше, ніж на інших ділянках російського держкордону, але дуже мало, щоб вести ефективні оборонні дії.

"Функціонал російської армії - вони можуть тримати в обороні приблизно 50 кілометрів максимум. Але найцікавіше, який функціонал у РДК та Легіону. У них зараз немає танків, бронетанкових підрозділів, кулаків, немає масштабної підтримки артилерії, авіації. Це невеликі мобільні групи, які достатньо ефективно діють на глибину 3-7 до 10 кілометрів. Але найцікавіше, по якому фронту вони можуть діяти. Вони зараз точково можуть діяти по фронту майже 200 кілометрів. А якщо їх стане більше, а якщо вони отримають танки звідкілясь?" - сказав Коваленко.

Експерт також додав, що у Білорусі ситуація порівняно з РФ ще гірша, адже там кордони захищає лише трохи більше 2 тисяч військових.

Нагадаємо, в Росії Міноборони у зверненнях 4 та 5 червня заявило, що неодноразово відбивало атаки “диверсантів” на Нову Таволжанку в Бєлгородській області РФ. Проте групи “були знищені” авіацією. Однак ця інформація виявилася черговою російською маніпуляцією, оскільки РДК продовжують контролювати Нову Таволжанку.

Оценка материала:

5.00 / 2
РДК та "Свобода Росії" можуть досягти значних результатів у Бєлгородській області РФ: експерт пояснив чому 5.00 5 2
Політика / Світ
07.06.2023 403
Еще материалы раздела «Світ»