<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
07.06.2023 291

Що буде з контрнаступом: Жданов пояснив, як на перебіг війни вплине підрив Каховської ГЕС

Затоплення територій може вплинути на плани українських військових.

d01a117a5b628d1f8214f107839f42cc_07.06.23

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що підрив росіянами Каховської ГЕС та затоплення територій може скоригувати плани щодо українського контрнаступу, але ніяк не унеможливлює його виконання.

Про це Жданов сказав у коментарі сайту ТСН.ua.

“Військові наслідки для нас – це тільки скоригує плани, але не уможливить їх виконання. Може десь там буде коригування в місці форсування Дніпра, якщо воно планувалось. Може буде в термінах, датах зміна. Тому що треба почекати, тижня два десь вода буде сходити, а може більше”, – зазначив Жданов.

За його словами, основна маса води зійде за один-два тижні. Далі треба чекати, щоб ця територія підсохла, вважає військовий експерт.

“А може ширина розливу не буде впливати, тим більше що російська армія змушена буде відійти по кромці води і там не буде оборонних позицій. Тому що ми не бачили, щоб вони прогнозували ймовірний розлив і будували там позиції, які не будуть затоплені водою”, – додав Жданов.

Нагадаємо, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала Каховську ГЕС. В українські розвідці розповіли, що загарбники двічі мінували станцію перед тим, як її підірвати, а сам підрив свідчить паніку серед окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що буде з контрнаступом: Жданов пояснив, як на перебіг війни вплине підрив Каховської ГЕС 5.00 5 2
Політика / Україна
07.06.2023 291
Еще материалы раздела «Україна»