НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2023 432

Зеленський оцінив втрати України і РФ у Бахмуті

Президент запевнив, що українські захисники Бахмута мали найкраще озброєння, хоча на самому початку оборони міста в нас ще не було потужної зброї.

69aa6542b4c887b211b0c1edf826fa35_07.06.23

Під час боїв за Бахмут РФ втратила 81 тис. окупантів лише зі складу ПВК "Вагнер". Проте і Україна зазнала серйозних втрат. Пише ТСН. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції з нагоди Дня журналіста.

За його інформацією, 21 тисячу вагнерівців було знищено в Бахмуті, ще 60 тисяч – поранено.

"Тобто втрат 81 тис. вагнерівців. Чи там серйозний захист, чи потужні люди? Я думаю, так. Ми розуміємо скільки втрат у нас було. У нас були втрати, але це навіть не можна порівнювати. Не хочу говорити про деталі, але все найкраще, все новітнє люди отримали на цьому напрямку. Найкращі системи, найкращу артилерію, все найкраще. Я думаю, що це найпотужніший був захист, який тільки можна було спланувати. Всі розуміли, що Бахмут буде тримати сотні тисяч людей, не десятки, а сотні", – пояснив глава держави.

Раніше видання Sky News писало, що у битві за Бахмут РФ втратила щонайменше 60 тисяч солдатів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський оцінив втрати України і РФ у Бахмуті 5.00 5 2
Політика / Україна
07.06.2023 432
Еще материалы раздела «Україна»