НОВИНИ ДНЯ: Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 рокувсі новини дня
Політика
Світ
07.06.2023 600

США заборонили турецькій авіакомпанії здійснювати польоти до РФ на літаках Boeing

США заборонили турецькій авіакомпанії здійснювати польоти до Росії на літаках Boeing 737 MAX.

2fd8fdbfb97a9859a1c8bdb7b8e9a83a_07.06.23

Влада США заблокувала можливість для турецької авіакомпанії Southwind Airlines виконувати рейси до Росії на американських літаках Boeing 737 MAX. США пригрозили Southwind санкціями і заборонили обслуговувати її літаки за кордоном. Пише ТСН. 

Про це пишуть "Известия" з посиланням на джерела серед російських перевізників.

Після цього Southwind звернулася до авіакомпаній РФ з проханням перевезти її пасажирів з уже проданими квитками, розповіло джерело в одному з найбільших перевізників до РФ. Співрозмовник в іншій організації підтвердив, що Southwind з аналогічним запитом виходила й до них.

Безпосередньо заборонити польоти турецькому перевізнику до Росії влада США не може. Найімовірніше, вони або пригрозили санкціями, або внесли літаки Southwind Airlines до свого списку санкцій, що фактично блокує можливість обслуговувати їх за кордоном, зазначив топ-менеджер у третій російській авіакомпанії.

Останній такий список Бюро промисловості та безпеки Мінторгу США опублікувало 3 березня – у ньому літаків Southwind ще не було.

Southwind Airlines – турецька чартерна авіакомпанія, яку створив туристичний холдинг Pegas Touristik 2022 року для перевезення росіян на курорти Туреччини. Флот авіакомпанії частково складається з колишніх літаків російської Nordwind Airlines. У парку Southwind Airlines є три Boeing 737 MAX. Польоти до Росії останнім часом здійснювали два з них. Обидва належать американському лізингодавцю Air Lease Corporation. Зокрема, літаки здійснювали по 10-12 розворотних рейсів на тиждень до Уфи, Самари, Новосибірська, Оренбурга, Калінінграда і Нижнього Новгорода.

Нагадаємо, китайські авіакомпанії уникають повітряного простору Росії під час рейсів до США.

Оценка материала:

5.00 / 2
США заборонили турецькій авіакомпанії здійснювати польоти до РФ на літаках Boeing 5.00 5 2
Політика / Світ
07.06.2023 600
Еще материалы раздела «Світ»